Potrebni sastojci:
- glavica kiselog kupusa
- 500g mlevenog mesa
- 500g luka
- šolja pirinča
- začini(začinC, aleva, biber)
- dimljenog mesa (može a i ne mora)
Izdinstati luk. Dodati mleveno meso i dinstati dok ne dobije sivkastu boju. Preliti vodom i dinstati dok voda ne ispari. Dodati začine po ukusu(otprilike: kašika vegete, kašika aleve, malo bibera). Dodati pirinač, promešati i skinuti sa ringle. Ostaviti da se malo ohladi. Odvojiti listove kupusa. Staviti po kašiku ipo/dve fila i umotati(saviti dve strane i zaviti). Na dno šerpe staviti par listova kupusa i ređati sarmu. Staviti par listova i preko sarme. Ako stavljate dimljeno meso ušuškajte ga između sarmi. Što duže budete kuvali to će sarma biti ukusnija.
Cena jela:
kiseli kupus 150din
500g mlevenog mesa 220din
500g luka 20din
pirinač 70din
sve ukupno 460din
Коментари
Постави коментар