Gulaš od pileće džigerice




Potrebne namirnice:

  • 1kg pileće džigerice
  • 3glavice crnog luka
  • začini (biber, so, začinC, aleva)
  • špagete (kao prilog)
  • malo ulja
  • 2kasike brasna
Luk oljuštite i isecite na rebarca. Luk izdinstajte na ulju dok ne dobije staklastu boju.


Nakon toga dodajte džigericu. Dinstajte dok džigerica ne dobije sivkastu boju (otprilike 20ak minuta).


Dodajte vode da prekrije džigericu (može i malo manje). Dinstajte dok džigerica ne omekne. Dodajte začine po ukusu(ja stavljam kašiku vegete, kašičicu bibera, pola kašike soli, pola kašike aleve) i dodajte brašno.

*U zavisnosti koliko safta želite možete sačekati da sva voda ispari ili da dodate vode


Skuvajte makarone kao prilog.

Cena jela:
pileća džigerica 235din
1kg luk 30din
špagete 50din
sve ukupno 315din


Prijatno!



Коментари